Mobil-adománygyűjtő ponttá változtak a mentőautók a koraszülött mentéssel foglalkozó Peter Cerny Alapítványnál. Szeptember 1-e óta van lehetőség a szervezet támogatására az erre alkalmas okostelefonokon keresztül, a Cellum által fejlesztett MasterCard Mobile alkalmazással.

Mobil-adománygyűjtő pont

Nemrégiben pedig 6 darab, a koraszülötteket mentő rohamkocsira is kikerültek azok a QR kódok, amelyeket beszkennelve egy kattintással küldhetünk bármekkora összeget a koraszülött csecsemők megmentésére. Tavaly több mint százmillió forint adomány érkezett az alapítványhoz. Ebből az összegből 1300 újszülöttnek és koraszülöttnek tudott segíteni az éjjel-nappal hívható Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat. Az mDontaion még gyerekcipőben jár Magyarországon, de a MasterCard Mobile megjelenésével növekszik azon szervezetek száma, amelyek felismerik az ebben rejlő lehetőségeket.

„Egyre több alapítvány csatlakozik hozzánk és használja az impulzus erejét, az „adj-most” üzenetet adománygyűjtő kampányában. Ebben rejlik ennek a módszernek a titka: meglátom a felhívást, előveszem a mobilomat és máris küldöm a pénzt koraszülött mentésre vagy bármilyen más jótékony célra. Nem kell bankszámlaszámot keresnem és bepötyögnöm a net-bankban, vagy sorban állnom a postán a csekkel. Pont akkor tudok pénzt adni, gyorsan, kényelmesen, biztonságosan, amikor találkozom a felhívással.” mondta el Inotay Balázs, a Cellum Zrt. stratégiai igazgatója, aki hozzátette:„a fejlett országokban komoly hagyománya van a karitatív szervezetek támogatásának, de tudomásunk szerint a Cellum által fejlesztett QR kódos adományozáshoz hasonló megoldást senki nem használ. „Tárgyalunk különböző nemzetközi karitatív szervezetekkel az USA-ban az mDonation bevezetéséről” – tette hozzá.

„Azzal, hogy a mentőautókra is rákerült a QR kód, egyetlen perc alatt akár a pesti dugóban ülve is képes lehet bárki néhány ezer forinttal is esélyt adni még egy koraszülött babának a túléléshez.” – mondta el Dr. Somogyvári Zsolt, a Peter Cerny Alapítvány szakmai vezetője. „Az adománygyűjtő szervezetek is versenyhelyzetben vannak, főleg most a válság miatt szükségünk van a kreatív és újszerű megoldásokra. Éppen ezért nem volt kérdés, hogy a Cellum Sales House megkeresésére csatlakoztunk mi is a MasterCard Mobile új adományozási csatornájához. Mindenkinek összeszorul a szíve, amikor egy koraszülött mentőautót lát és nagyon sokan vannak, akik csak azért nem támogatják alapítványunkat, mert számukra a csekkes vagy átutalásos forma nem megfelelő, komplikált vagy kényelmetlen.”

Az alapítványnál ebben az évben azt várják, hogy a MasterCard Mobile-on keresztül még többen lesznek, akik támogatást küldenek a szervezet működéséhez.

www.cerny.hu, www.mastercard.hu/mobile